Ekmek Tarifi

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

25 dakika

Korona karantina günlerinde dışarı çıkmanın zorlaştığı bu günlerde binlerce kişi kendi evinde ekmek tarifini merak ediyor haliyle,”Evde ekmek nasıl yapılır?” sorusu bir çoğumuzun aklından geçmiştir bizde Lezzet Yurdu ekibi olarak evde kendi ekmeğimizi steril bir şekilde yapmanın püf noktalarını paylaşalım dedik,
Afiyet Olsun Sağlıklı Günler:)

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • -4,5 su bardağı un + 1 yemek kaşığı tepeleme un
  • -2 su bardağı ılık su
  • -1 paket küçük kuru maya
  • -1 yemek kaşığı silme toz şeker
  • -1 çay kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Un

Ekmek Nasıl Yapılır?

Nefis ekmek yapımı için; derin bir kaba 4 buçuk su bardağı un ve buna ilave olarak 1 yemek kaşığı tepeleme un koyun. Üzerine 1 paket küçük kuru maya, 1 yemek kaşığı silme toz şeker ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip, karıştırın.

Daha sonra karışıma 2 su bardağı ılık suyu azar azar döküp, eliniz ile karıştırmaya başlayın. Un ve su karışana kadar karıştırın. Çok fazla yoğurmanıza gerek yok. Hamur oldukça yumuşak olacak yani elinize yapışacak. Un ekleyip, hamuru katılaştırmayın. Elinizde kalan hamurları kaşık yardımı ile sıyırın.

Hazırladığınız ekmek hamurunun üzerini örtüp, ılık bir yerde 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Diğer tarafta orta boy teflon bir fırın kabının (24 cm lik) tabanını hafifçe unlayın. Daha sonra mayalanan ekmek hamurunu kaşık yardımı ile kabın içine döküp, yayın. Üzerine az miktar un serpiştirin.

Hazırladığınız ekmeği tepsi mayası yapmadan önceden ısıtılmış 180 derece fırına verin. Yaklaşık 20-25 dakika kadar pişirin. Ekmek piştikten sonra fırından çıkartın. Üzerine biraz su serpiştirin. Ardından üzerini temiz bir örtü ile iyice sarın. 15-20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.

Ekmeğiniz dinlendikten sonra bıçak yardımı ile dilimleyerek, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

  1. Püf Noktası?

    Sitemizden bir çok şeyi temin edebilirsiniz
    Bölümüne gitmek için Buraya Tıklayın

Ekmek Tarifi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir