PİŞİRME SÜRESİ
5 dakika
Gül Çayı Faydaları
Gülün Mucize Faydaları
- Gül çayı ishali keser bağırsaklara rahatlık verir.
- Suyu ile gargara yapılırsa bademcik rahatsızlıklarını geçirir.
- Gül aromatik olarak kullanıldığında sakinleştirir ve zihni dinlendirir.
- Antiseptik etkisi vardır.
- Yaraları temizlemede kullanılır.
- Ciğeri kuvvetlendirir, kalbe ferahlık verir.
- Doğal bir şekilde anti bakteriyel olan gül esansı yağı, akne ve akneye eğilimli cildin tedavisinde yardımcı olur.
- Gözlere banyo yapılırsa kanlanma ve göz nezlelerine iyi gelir.
- Gül çayı adet dönemi sancılarını giderir.
- Gül çayı sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur.
- İdrar yolu enfeksiyonlarını engeller.
Gül çayı hakkında ek sağlık iddiaları yapıldı. Ancak, çok güçlü özütler kullanan araştırmalara dayanırlar.
- Demans ve nöbetleri tedavi etmek gibi zihinsel yararlar (20 , 21 )
- Gevşeme, stres azaltma ve antidepresan etkileri (22 , 23 , 24 )
- Alerjik reaksiyonların şiddeti azaltıldı (25 )
- Antibakteriyel özellikler ( 26 , 27 ,28 )
- İyileştirilmiş insülin direnci ve kalp sağlığı (21, 29 )
- Karaciğer hastalığının tedavisi (30 )
- Müshil etkileri (21 , 24 )
- Anti-enflamatuar ve anti-artritik özellikler (31 , 32 , 33 , 34 )
- Antikanser etkileri (24 , 28 , 35 )
Gül Çayı İçin Malzemeler
-
15 adet tomurcuk gül kurusu
- 2 adet karanfil
- 1 çorba kaşığı ıhlamur
-
2 adet çubuk tarçın
-
Yeterince sıcak su
Yapılışı
-
Tomurcuk gül kurusunu yıkadıktan sonra karanfil, ıhlamur ve tarçınla birlikte demliğe koyun.
-
Üzerine sıcak su ekleyip, kapağını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.
Püf Noktası?
- Tomurcuk gül kurusunu sitemizden satın alabilirsiniz.
Afiyet Olsun.