Gül Çayı Tarifi

PİŞİRME SÜRESİ

5 dakika

Gül Çayı Faydaları

Gülün Mucize Faydaları

  • Gül çayı ishali keser bağırsaklara rahatlık verir.
  • Suyu ile gargara yapılırsa bademcik rahatsızlıklarını geçirir.
  • Gül aromatik olarak kullanıldığında sakinleştirir ve zihni dinlendirir.
  • Antiseptik etkisi vardır.
  • Yaraları temizlemede kullanılır.
  • Ciğeri kuvvetlendirir, kalbe ferahlık verir.
  • Doğal bir şekilde anti bakteriyel olan gül esansı yağı, akne ve akneye eğilimli cildin tedavisinde yardımcı olur.
  • Gözlere banyo yapılırsa kanlanma ve göz nezlelerine iyi gelir.
  • Gül çayı adet dönemi sancılarını giderir.
  • Gül çayı sinirleri yatıştırmaya yardımcı olur.
  • İdrar yolu enfeksiyonlarını engeller.

Gül çayı hakkında ek sağlık iddiaları yapıldı. Ancak, çok güçlü özütler kullanan araştırmalara dayanırlar.

  • Demans ve nöbetleri tedavi etmek gibi zihinsel yararlar (20 21 )
  • Gevşeme, stres azaltma ve antidepresan etkileri (22 23 24 )
  • Alerjik reaksiyonların şiddeti azaltıldı (25 )
  • Antibakteriyel özellikler ( 26 27 ,28 )
  • İyileştirilmiş insülin direnci ve kalp sağlığı (2129 )
  • Karaciğer hastalığının tedavisi (30 )
  • Müshil etkileri (21 24 )
  • Anti-enflamatuar ve anti-artritik özellikler (31 32 33 34 )
  • Antikanser etkileri (24 28 35 )


Gül Çayı İçin Malzemeler

  • 15 adet tomurcuk gül kurusu
  • 2 adet karanfil
  • 1 çorba kaşığı ıhlamur
  • 2 adet çubuk tarçın
  • Yeterince sıcak su

Yapılışı

  • Tomurcuk gül kurusunu yıkadıktan sonra karanfil, ıhlamur ve tarçınla birlikte demliğe koyun.
  • Üzerine sıcak su ekleyip, kapağını kapatın ve 5 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra servis yapın.

Püf Noktası?

  1. Tomurcuk gül kurusunu sitemizden satın alabilirsiniz.
    Afiyet Olsun.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir