Üzüm Pestil
Üzüm pestil, üzüm suyu veya püresinin kaynatılması ve ardından uzun süre pişirilmesiyle yapılır. Bu işlem sırasında suyun büyük bir kısmı buharlaşır ve şeker yoğunlaşır.
Sonuç olarak, ortaya koyu renkli ve yoğun bir tat elde edilir.
Bazı durumlarda, üzüm çekirdekleri ve kabukları da pestile eklenir. Bazı yerlerde Pestil bazı yerlerde Bastık olarak bilinir.
Üzüm pestil doğal bir enerji kaynağıdır ve vücudun ihtiyaç duyduğu şekerleri sağlar. Ancak, yüksek şeker içeriği nedeniyle, diyabet hastaları veya şekerli gıdalara karşı hassasiyeti olanlar için dikkatli tüketilmelidir.
Üzüm Pestil Faydaları
- Yüksek lif içeriği: Üzüm pestil bastık, lif açısından zengindir ve sindirim sistemi sağlığı için faydalıdır. Lif ayrıca uzun süreli tokluk hissi sağlar ve kan şekeri seviyelerini dengeler.
- Antioksidanlar: Üzüm pestil bastık, yüksek düzeyde antioksidan içerir.
- Vitamin ve mineral içeriği: Üzüm pestil bastık, C vitamini, demir, kalsiyum ve potasyum gibi önemli vitaminler ve mineraller açısından zengindir. Bu besin maddeleri, sağlıklı kemik ve kaslar, bağışıklık sistemi fonksiyonu ve genel sağlık için önemlidir.
- Düşük yağ içeriği: Üzüm pestil, düşük yağ içeriğine sahiptir ve bu nedenle kilo kontrolü için uygun bir besindir.
- Kolesterol düşürücü etki: Üzüm pestil, kolesterol seviyelerini düşürebilen polisakkaritler içerir.
- Anti-inflamatuar etki: Üzüm pestil,bastık inflamasyonu azaltan flavonoidler içerir.
- Enerji verici: Üzüm pestil, doğal bir enerji kaynağıdır ve sporcular tarafından sıklıkla tüketilir.
Üzüm şırası ve nişasta ile yapılmaktadır. Ek bir katkı maddesi içermez. Şeker yoktur.!
ilyas Kas –
Alırken çok düşündüm dolandırılır mıyım diye ama bugün diyorum ki iyi ki sizi tercih etmişim. https://www.lezzetyurdu.com.tr vallahi çok taze ve tertemiz ürünler geldi teşekkür ederim
Cihat Süzoğlu –
Aldığım diğer ürünler gibi pestil de çok lezzeliyidi.Hem kaliteli hem de çok uygun.Allah hayırlı işler versin.GÜVENLE ALABİLİRSİNİZ.Kargo da gayet hızlıydı.
İslim –
emeğinize ellerinize sağlık gerçekten çok tazeydi