Dolma Tarifi

KAÇ KİŞİLİK

6 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

15 dakika

PİŞİRME SÜRESİ

30 dakika

Karışık Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 9-10 adetkurutulmuş patlıcan
  • 9-10 adetkurutulmuş biber
  • 250 gramdana kıyma
  • 2 adetsoğan(yemeklik doğranmış)
  • 1 çay bardağıpirinç(yıkanmış)
  • 2 dişsarımsak
  • 2 yemek kaşığınar ekşisi
  • 1,5 çay kaşığıtuz
  • 1,5 çay kaşığıyenibahar
  • 1,5 çay kaşığıkuru nane
  • 1 çay kaşığısumak
  • 1 çay kaşığıkarabiber
  • 2 yemek kaşığızeytinyağı

Sosu için:

  • 1 çay bardağısıvı yağ
  • 3 yemek kaşığıdomates salçası
  • 1 çay bardağısu

Karışık Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kuru patlıcan ve kuru biberleri çok yumuşamayacak kadar haşlayıp süzdürün.
  2. Bir kaseye kıyma, soğan, pirinç, ezilmiş sarımsak, nar ekşisi, tüm baharatlar ve zeytinyağı ekleyip güzelce yoğurun.
  3. Haşlanmış kuru patlıcan ve biberlere kıymalı harcı çok fazla olmayacak şekilde doldurun.
  4. Kuru patlıcanları ve biberleri tencereye dizin.
  5. Ayrı bir sos tenceresinde sıvı yağ ve salçayı kızdırıp tencereye ekleyin.
  6. Üzerine 1 çay bardağı su ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  7. Sıcak olarak sevdiklerinizle afiyetle tüketin.

    Püf Noktası?

    Kuru Tüm Kuruluk çeşitlerini Sitemizden temin edebilirsiniz 
    Kuruluk Bölümüne gitmek için Buraya Tıklayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir